AR-GE İNOVASYON EĞİTİMLERİ
AR-GE İNOVASYON EĞİTİMLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
AR-GE – İNOVASYON NE DEMEKTİR, AR-GE FAALİYETLERİNİ ABD’de 8 YIL, TÜRKİYE’DE İSE 15 YILDIR YÜRÜTEN AKADEMİSYENLERDEN ÖĞRENİN.
ÖZELLİKLE YENİ AÇILAN BİRÇOK AR-GE MERKEZİNİN FAALİYETLERİNİ DOĞRU YÖNLENDİREBİLMESİ İÇİN FAYDALIDIR.
EĞİTMENLERİMİZ:
- İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi
- İTÜ İşletme Mühendisliği
- Pennsylvania State University, USA, YL & Doktora
- ABD’de 8 yıl; Türkiye’de 15 yıl Ar-Ge tecrübesi
- 20 Ar-Ge Merkezi kurmuş yönetmiş, 200 ulusal proje yönetimi, 3 AB projesi
- Bursa’nın en büyük akademisyen firması kurucusu ve UÜ Endüstri Mühendisliği Profesörü
- Bursa Anadolu Lisesi
- İTÜ İşletme Mühendisliği
- George Washington University, USA, YL
- Columbia University, USA, Doktora
- Pennsylvania State University, USA, Doktora
- ABD’de 8 yıl; Türkiye’de 15 yıl Ar-Ge tecrübesi
- 80 Ar-Ge projesinde bizzat çalışmış.
- Bursa’nın en büyük akademisyen firması kurucusu ve UÜ Endüstri Mühendisliği Profesörü
Ar-Ge – İnovasyon 101- Ar-Ge İnovasyonun Temelleri:
Ar-Ge ve inovasyonda temel kavramları sunan bir günlük özet eğitimdir.
Bilimsel Araştırma Teknikleri Eğitimi + Literatür Araştırması Teknikleri Eğitimi ve Atölyesi:
Bir Ar-Ge Merkezinin proje çalışmalarının içeriğini zenginleştirmesi ve bilimselleştirmesi gerekmektedir. Ayrıca bu çalışmaların da bir bildiri/makale olarak yayınlanması Sanayi Bakanlığı tarafından talep edilmektedir. Bu konularda kendini geliştirmek isteyen firmalarımız Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Literatür Araştırması Teknikleri eğitiminden istifade edeceklerdir.
Yeni Fikir Geliştirme Teknikleri Eğitimi:
Bir Ar-Ge Merkezi devamlı olarak Yeni proje fikirleri geliştirme durumundadır. Bu devamlı akışı sağlamak adına uygulanabilecek çeşitli teknikleri mevcuttur. Bu eğitimde ilgili teknikler ve düşünce stilleri aktarılacaktır.
Yeni Fikir Geliştirme Teknikleri Atölyesi:
Fikir Geliştirme Atölyesi ise Türkiye’de yeni bir akım olup , uygulamaları 2017 yılında başlatılmıştır. Türkiye İhracatçılar Meclisi projelerinde de uygulanan bu atölye tekniği ile Fikir Geliştirme Teknikleri uygulanarak, yeni proje fikirleri firma personeline çıkarttırılacak ve dokümante edilecektir.
Proje Seçme Teknikleri Eğitimi ve Atölyesi:
Bir Ar-Ge Merkezinde birçok projeler ortaya çıkmaktadır. Bu projelerin bilimsel olarak seçimi de önem arz etmektedir. Bu eğitimi devamlı olarak projelerin geliştirildiği bir ortamda, doğru ve bilimsel seçim yapabilmek adına sunmaktayız. Proje seçme teknikleri eğitimi ve atölyesi Üst Yönetim ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Sanal örnekler ile değil, firmanın gerçek projeleri ile gerçekleştirilecektir.
DİĞER EĞİTİMLERİMİZ
Deneysel Tasarım : Deneylerin uluslararası standartlara ve belli çerçevelerde gerçekleşmesi için belli metodolojiler uygulamak zorundadır. Deney maliyetlerini düşürmek, minimum adette deneyen maksimum fayda sağlamak için deneysel tasarım tekniklerinin kullanılması şarttır.
İstatistiksel Kalite Kontrol : İşletmenizde bilimsel tabanlı kalite kontrol faaliyetlerini gerçekleştirebilmeniz için gerekli örnekleme, istatistiksel proses kontrol ve süreç yeterliliği konseptlerini aktarır.
İstatistiksel Veri Analizi : İşletmelerde toplanan yığın verilerden anlam çıkartılabilmesi ve fayda sağlanabilmesi için gerekli eğitim olup; aynı zamanda kalite iyileştirme faaliyetlerinde de faydalı olacaktır.
Üretim Planlama ve Çizelgeleme : Herhangi bir ekstra yatırım yapmadan, imalat maaliyetinizi % 40’a kadar düşürebilen çizelgeleme teknikleri, işlerinizin kaynaklarınıza doğru şekilde atanmasını sağlar.
Anket Tasarımı ve Analizi : Sosyal alandaki anket çalışmalarınızı doğru tasarlayabilmek için gereklidir.